+31 (0)485 454 712 info@proflexbeton.com

Dit bericht is ook leesbaar in: Deutsch (Duits)

Meadowfloor®

Emissiewaarde 6,0 Kg NH3 per dierplaats per jaar

MeadowFloor L (cm)
MeadowFloor 200 200
MeadowFloor 220 220
MeadowFloor 230 230
MeadowFloor 240 240
MeadowFloor 250 250
MeadowFloor 260 260
MeadowFloor 270 270
MeadowFloor 300 300
MeadowFloor 325 325
MeadowFloor 350 350
MeadowFloor 375 375
MeadowFloor 400 400  

 

 

Voor alle actuele productinformatie verzoeken wij u contact op te nemen met de verkoper in uw regio.

Het team van Proflex heeft een jarenlange ervaring in de verkoop en ontwikkeling van emissiearme rundveevloeren. Hierbij is het inzicht ontstaan dat er met name op het gebied van mestdoorlaat nog enorme verbeteringen mogelijk waren. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de MeadowFloor. 

Maximale aslast

4 ton rijrichting dwars op het rooster

Betonkwaliteit

C45/55

Milieuklasse

XA3

Gewicht

ca. 325 kg/m²

Gleufbreedte

ca. 40 mm

Doorlaat

ca. 19%

Hoogte

beton 18 cm – rubber 2 cm – totaal 20 cm

Emissiefactor

6,0 kg NH3 per dierplaats per jaar

Bij onze melkveehouderij hebben we gekozen voor een hoge mate van dierenwelzijn. Dit is terug te vinden in de boxen, de ruimte, de breedte en de Meadowfloor. Voordeel is dat de koeien en de boer heel gemakkelijk over deze vloer lopen. De koeien voelen zich veilig en vertrouwd en daardoor laten ze ook hun tochtgedrag goed zien. Wij behalen door deze veiligheid en vertrouwdheid ook een hoge koegezondheid. De mestdorolatendheid is fantastisch. De mest gaat prima door de klepjes heen. De mestrobot schuift de vloer goed en gemakkelijk schoon.

Wietse Jan Grijpma

Warfstermolen , Melkveehouderij Grijpma

De emissiefactor van de MeadowFloor bedraagt 6,0 kg NH3 per dierplaats per jaar.
De MeadowFloor heeft inmiddels een definitieve erkenning gekregen onder BWL nr: 2015.05.V2

Emissiearm

De Proflex MeadowFloor is een emissiearme, koevriendelijke roostervloer die uitblinkt in dierenwelzijn, milieuvriendelijkheid, werkcomfort, onderhoudsgemak en mestdoorlaat. De roostervloer, die bestaat uit een betonrooster gecombineerd met rubber en composiet, verbetert het loopcomfort, de stabiliteit en de reinheid van de koeien aanzienlijk. Het verhoogd welzijn van de koeien heeft daarbij ook een gunstig effect van op de melkproductie en de levensduur van uw koeien. Het grote voordeel van van de MeadowFloor is de snelle scheiding van mest en urine waardoor de emissie van ammoniak sterk afneemt wat een gunstig effect heeft op het milieu.

Renovatie

De MeadowFloor is ook geschikt voor renovatie en erkend om bestaande betonroosters emissiearm te maken. Hierdoor kunt u op een eenvoudige manier uw stal intern salderen, verlaagt u uw emissie-uitstoot en verhoogt u het welzijn van uw koeien. De bestaande roosters worden voorzien van rubber, composiet en afsluitklepjes. Proflex verzorgt zelf de gehele montage hiervan.

Inmiddels wordt de MeadowFloor dagelijks belopen door tienduizenden koeien in binnen- en buitenland en is de roostervloer op meerdere plaatsen in Nederland, Duitsland, België en daarbuiten te bezichtigen. Bekijk onze referenties of vraag naar de referentieadressen bij u in de omgeving.