+31 (0)485 454 712 info@proflexbeton.com

Dit bericht is ook leesbaar in: Deutsch (Duits)

Meadowfloor®

Renovatie bestaande roostervloer

Speciaal voor bestaande stallen waarvan de huidige roostervloer nog goed is heeft Proflex een renovatieuitvoering ontwikkeld van de Meadowfloor. De bestaande roostervloer wordt gebruikt als basis voor de MeadowFloor renovatie. Hierop worden op een uitgekiende wijze prefab composiet blokjes en speciale rubberdelen gemonteerd. De totale vloerhoogte stijgt 2 cm bij toepassing van de Meadowfloor renovatie.

Voor alle actuele productinformatie verzoeken wij u contact op te nemen met de verkoper in uw regio.

Te monteren op vrijwel alle voorkomende standaardroosters

Geschikt voor alle spleetbreedtes

Indien gewenst kan Proflex de spleetbreedtes van uw bestaande roosters vergroten

Tijdens de montage kunnen de koeien gewoon op stal blijven staan

Dezelfde emissienorm als de Meadowfloor (6,0 kg NH3 per dierplaats per jaar)

Wij melken 300 melk- en kalfkoeien. 3 jaar geleden hebben wij een uitbreiding gerealiseerd. Het bestaande stalgedeelte was een traditionele roostervloer. Bij de uitbreiding moesten wij een emissiearme vloer selecteren en hebben daarom voor de Meadowfloor gekozen. Onze ervaringen na 3 jaar Meadowfloor zijn zeer positief, in zoverre dat de koeien er fijn op lopen. Ze hebben een voorkeur voor het nieuwe gedeelte van de stal met de Meadowfloor terwijl de rest van de indeling van de stal exact gelijk is. Naar de toekomst toe hopen wij het bestaande gedeelte ook van de Meadowfloor te kunnen voorzien. Want als wij goed bezig zijn voor de koe, dan zorgt de koe goed voor ons.

Jacob van Emst

Tijnje, Melkveebedrijf en Kaasboederij "De Gelder"

Emissiearm

Steeds meer rundveehouders kiezen voor het jaarrond opstallen van hun melkvee. De klauwen van koeien zijn hier niet geschikt voor. Waar vroeger koeien een groot deel van het jaar op een zachte ondergrond in de wei liepen, staan en lopen ze nu constant op een harde betonnen ondergrond. Dit geeft problemen aan klauwen en beenwerk. Bij toepassing van nieuwe roosters heeft Proflex daarom de MeadowFloor ontwikkeld. Hierbij lopen de koeien een groot deel van de tijd op een zachtere rubberen ondergrond. Voor de koeien is het alsof ze nog in de wei staan. Vandaar de naam MeadowFloor.

Daarnaast willen en/of moeten ook veel veehouders om milieutechnische redenen de vloeren in hun bestaande stallen emissiearm maken. Het emissiearm maken van bestaande stallen zal voor veel veehouders in het kader van de PAS wetgeving de enige mogelijkheid zijn om nog uit te breiden op hun bedrijf. Maar op de meeste bedrijven zijn de roosters nog veel te goed om verwijderd te worden.

Renovatie

Speciaal voor bestaande stallen waarvan de huidige roostervloer nog goed is heeft Proflex een renovatieuitvoering ontwikkeld van de MeadowFloor. De bestaande roostervloer wordt gebruikt als basis voor de MeadowFloor renovatie. Hierop worden op een uitgekiende wijze prefab composiet blokjes en speciale rubberdelen gemonteerd. De totale vloerhoogte stijgt 2 cm bij toepassing van de MeadowFloor renovatie.

Bij keuze voor de MeadowFloor renovatie verzorgt Proflex desgewenst de gehele montage voor u.

Informeer naar de mogelijkheden van deze unieke diervriendelijke en sterk emissie beperkende vloer voor uw stal bij één van onze ervaren medewerkers.

Inmiddels wordt de MeadowFloor dagelijks belopen door tienduizenden koeien in binnen- en buitenland en is de roostervloer op meerdere plaatsen in Nederland, Duitsland, België en daarbuiten te bezichtigen. Bekijk onze referenties of vraag naar de referentieadressen bij u in de omgeving.