+31 (0)485 454 712 info@proflexbeton.com

In 2014 zijn Jan en Liesbeth Hermanussen uit het Brabantse Beers uitgeroepen tot Roodbontfokkers van het jaar.

Jan, Liesbeth, Ivo, Tessa en Jens Hermanussen zijn al jaren actief in de roodbontfokkerij en zijn bekend voor de successen die zij behaalden op diverse keuringen.  Sinds 1988 zijn ze op elke NRM met koeien aanwezig en pakten daar diverse titels waaronder het eerste kampioenschap in 2008 voor Wilma 198.

Ook op de Zuid-Nederlandse Wintershow wonnen ze meerdere prijzen. In 2014 leidde dat tot een tweede plaats in de jaarstatistieken en in hetzelfde jaar werden drie koeien met de excellentscore ingeschreven. Barendonk Holsteins noteerde een gemiddelde van 85,8 punten bij de bedrijfsinspectie met maar liefst 37 dieren.

Blikvanger in het roodbonte keuringscircuit in 2014 was Barendonk Brasilera 12 (v. Classic), die op de NRM in 2014 het kampioenschap in de middenklasse en later ook het algemeen kampioenschap roodbont opeiste. Haar voorkomen werd beloond met 93 punten, een score die in 14 jaar niet meer bij roodbont werd genoteerd. Op dezelfde NRM sleepte Hermanussen ook het roodbonte vaarzenkampioenschap in de wacht met Barendonk Wilma 300 (v. Mr Savage). De vaars kreeg de maximale score van 89 punten.

Voor de nieuwe stal die de familie Hermanussen gaat bouwen, kiezen ze bewust voor de Proflex MeadowFloor. De belangrijkste motivatie voor die keuze zijn in de eerste plaats het diercomfort en de goede mestdoorlaat. Doordat de mestdoorlaat “echt” te vergelijken is met traditionele betonroosters zal het verstopt raken van de roostervloer geen problemen met zich meebrengen.