+31 (0)485 454 712 info@proflexbeton.com

Proflex heeft met de MeadowFloor een Zilveren Hoef gewonnen. Deze prestigieuze prijs is een bekroning voor onze innovatieve inspanningen in dierenwelzijn en milieu.

Fedagrim (De Belgische Federatie van Toeleveranciers voor Landbouw en Groenvoorziening) heeft Proflex bekroond met een Zilveren Hoef. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat een grensverleggend product op de markt brengt waarmee het milieu, het werkcomfort, het dierenwelzijn en/of de efficiëntie wordt verbeterd.

Proflex ontvangt de Zilveren Hoef voor de MeadowFloor.

De MeadowFloor is een roostervloer met een rubberen loopoppervlak in combinatie met composietblokjes. Dit verhoogt het loopcomfort en de stabiliteit van de koeien. Het rubber geeft de koeien het aangename gevoel in een weide te lopen terwijl de ingewerkte composietblokjes toch voldoende natuurlijke slijtage aan de klauwen verzekeren.

De MeadowFloor is bovendien emissiearm. De vorm van de roosterspleten, die onderaan breed uitlopen, zorgt voor een uitstekende mestdoorlaat die het rein houden van de MeadowFloor optimaliseert. Om de uitstoot uit de kelder of opslag te minimaliseren worden de spleten van de MeadowFloor afgedicht met afsluitklepjes.

De snelle en optimale scheiding van mest en urine en het onderhoudsgemak van de MeadowFloor zorgen voor een grote inperking van de ammoniakvorming wat een bijzonder gunstig effect heeft op het milieu.

De MeadowFloor is ook geschikt voor renovatie en erkend om bestaande betonroosters emissiearm te maken. Hierdoor kunnen op een eenvoudige manier stallen intern gesaldeerd worden. De bestaande roosters worden dan voorzien van rubber, composiet en afsluitklepjes.

Ondertussen is de MeadowFloor door het DLG Testzentrum Technik und Betriebsmittel getest op vervormbaarheid/elasticiteit en op continue loopvlakbelasting met een uitstekend rapport als resultaat.

De Zilveren Hoef wordt overhandigd tijdens Agribex. Deze internationale landbouwbeurs vindt plaats in Brussels Expo van dinsdag 8 tot en met zondag 13 december. Uiteraard zal Proflex er met een stand aanwezig zijn waar een proefopstelling van de MeadowFloor wordt opgebouwd.

Wij nodigen u uit om onze baanbrekende MeadowFloor met al z’n voordelen zelf te komen ontdekken. Zo maakt u ook meteen kennis met ons ervaren en gedreven team.