+31 (0)485 454 712 info@proflexbeton.com

Bij de Firma Zijm in Den Hoorn Texel lopen de koeien sinds kort op de Meadowfloor Renovatie.

In deze in 2012 nieuw gebouwde stal heeft Proflex de bestaande Concrelit roosters (ruim 550 m2) emissiearm gemaakt met de MeadowFloor-Renovatie. Kees en Wilco Zijm zochten een oplossing om hun 4 jaar oude, bestaande betonroosters emissiearm en diervriendelijk te krijgen, en vonden deze bij Proflex.

Een luchtwasser was voor hen geen optie. Zodoende bleven er maar enkele geschikte systemen voor hen over. Omdat Kees en Wilco niet alleen een oplossing wilde creëren voor emissiearm , maar tegelijkertijd ook een oplossing wilde voor diervriendelijkheid was de keuze voor de MeadowFloor dan ook snel gemaakt. De vloer blinkt uit in beloopbaarheid en is absoluut niet glad voor de koeien en de mensen, die erop werken.

Na een drukke montage week , waar de MeadowFloor-Renovatie tussen het melken door en met de koeien op stal moest worden geplaatst, zijn we met zijn allen trots op het eindresultaat.

De vloer wordt door een mestrobot geschoven. Nu naar 5 weken in gebruik ziet de vloer er nog steeds zeer goed uit! De koeien bewegen gemakkelijk op de vloer en de mestdoorlaat is prima. Ook zal de komende tijd de klauwgezondheid met sprongen vooruit gaan , zodat ook hieruit rendement kan worden gemaakt.

We wensen Kees en Wilco dan ook veel werkplezier met de vloer en danken hun voor de gastvrijheid op de camping tijdens de installatie week. En neemt u eens een kijkje op hun website www.campingzijm.nl