+31 (0)485 454 712 info@proflexbeton.com

Bij de familie Tamminga in Leeuwarden is  Bouwbedrijf Feenstra uit Abbega  een bijzonder project aan het bouwen. De stal van 110 meter lang en 85 meter breed wordt deels traditioneel gebouwd met ruimte voor 270 melkkoeien. De ligboxen worden uitgevoerd met diepstrooiselboxen en de loopvloer wordt uitgevoerd met de Meadowfloor CL.

En in het andere deel zal een zogenaamde koeientuin worden gerealiseerd. Hiervoor is een proefstalstatus  afgegeven.  Dierwelzijn staat bij de familie Tamminga in een hoog vaandel.

Omdat de stal voor het grootste deel niet is onderkelderd, zocht de familie Tamminga naar een geschikte vloer voor het traditionele gedeelte. Al snel kwamen ze bij de MeadowFloor-CL uit van Proflex, die uitblinkt in dierwelzijn . Rondom de 4 melkrobots wordt een deel onderkelderd. Hier worden de MeadowFloor roosters geplaatst , zodat in elk deel van de stal het dierwelzijn en de  goede beloopbaarheid wordt gegarandeerd.

Wij als Proflex danken de familie Tamminga in het gestelde vertrouwen, en zullen u op de hoogte houden van de bouw van deze bijzondere stal.