+31 (0)485 454 712 info@proflexbeton.com

De mts Koster in Zuidwolde had in hun 1 + 1 stal te weinig ruimte om te groeien. Daarom werd de bestaande stal van 180 m2 verdubbeld in oppervlakte door Bouwbedrijf Schröer bv uit Hardenberg. Voor de vloer van de nieuwbouwstal werd gekozen voor de MeadowFloor. Ook in het bestaande deel werden de roosters vervangen door MeadowFloorroosters.

Mestdoorlaat was de belangrijkste factor voor de familie Koster bij hun keuze voor de MeadowFloor. Daarnaast zochten ze ook een vloer die zo goed mogelijk op hun bestaande roosters leek.

Nu de installatie van de MeadowFloor achter de rug is, is de familie Koster erg tevreden met de gemaakte keuze. Jan Koster vertelt dat sinds de dieren op de nieuwe vloer lopen er een productiestijging is geweest van 5 kg per koe.

Vermits de stal 1 op 1 verlengd is, de boxen en de ruimte achter het voerpad zijn gelijk gebleven, wijt Koster een groot deel van de productiestijging aan de vloer. Het enige verschil in de nieuwe stal zit hem in de vloer en de vreetplekken.

In de oude situatie hadden de koeien veel last van wittelijndefecten. Sinds de MeadowFloor in december in dienst werd genomen heeft Koster geen hoeven meer moeten laten bekappen. Stinkpoten komen ook bijna niet meer voor sinds de koeien op rubber lopen. Jan Koster is dus erg enthousiast over de diervriendelijkheid, de beloopbaarheid en de mestdoorlaat van de MeadowFloor. Ook tochtige koeien worden zonder problemen herkend.

Mts Koster bouwt momenteel nog een nieuwe melkstal waarin ook rubberen vloervlakken worden gemonteerd. Zodra die klaar is zullen de koeien altijd op rubber lopen.