+31 (0)485 454 712 info@proflexbeton.com

Onlangs heeft Proflex bij de familie van Deurzen te Budel-Dorplein in de rundveestal op de bestaande betonroosters de MeadowFloor geïnstalleerd.

De betonroosters die Swaans beton 15 jaar geleden had geleverd waren nog in uitstekende staat. Omdat de Familie van Deurzen hun roosters emissiearm en diervriendelijker wilde maken maar uiteraard niet opnieuw wilde investeren in roosters werd gekozen voor de MeadowFloor renovatie.

Omdat de melkkoeien zoveel mogelijk binnen moesten blijven en het melken natuurlijk door moest gaan werd een plan van aanpak opgesteld waardoor de dieren zo weinig mogelijk last zouden hebben van de werken.

Op 2 dagen tijd was de klus volledig geklaard. Eerst heeft ons team de betonroosters schoongespoten waarna alle gleuven ± 3 mm breder werden gemaakt. Dat zorgt ervoor dat de mestdoorlaat perfect blijft. Vervolgens werden alle betonroosters gezandstraald om voor een perfecte verbinding te zorgen tussen de composietblokjes en het betonoppervlak. Ten slotte zijn de afsluitklepjes, de composiet blokjes en het rubber gemonteerd.

De totale vloerhoogte is maar met 2 cm toegenomen en na een droogtijd van slechts 60 minuten konden de koeien over de “nieuwe” vloer lopen. Voor de melkkoeien is met deze upgrade een perfecte beloopbaarheid gecreëerd waardoor het diercomfort enorm zal toenemen. De MeadowFloor wordt automatisch gereinigd met een mestrobot voorzien van water van DeLaval.

Proflex dankt de familie van Deurzen voor het vertrouwen dat zij in de MeadowFloor stellen. Samen zijn we trots op het eindresultaat!