+31 (0)485 454 712 info@proflexbeton.com

De koeien van de familie Nagelhoud in ’t Harde kunnen vanaf heden op de MeadowFloor van Proflex Betonproducten lopen. Het montageteam heeft de MeadowFloor onlangs in deze nieuwe rundveestal gemonteerd.

De nieuwe 3 + 3 ligboxenstal met 115 boxen voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij. Het is met 38 meter lengte en 36 meter breedte een bijna vierkant gebouw geworden. De hoogte van de stal is 11 meter. Een zijde van het dak is belegd met zonnepanelen. Een brede lichtstraat zorgt voor een helder en overzichtelijk geheel. De koeien liggen er in diepstrooiselboxen. Ze lopen op een zogeheten emissiearme MeadowFloor, een vloer van beton en rubber met een hoge mestdoorlaat.

Korte looplijnen
De stal biedt met weinig vierkante meters en korte looplijnen maximale functionaliteit. ‘Niet alleen om het praktisch te houden, het budget speelde in die keus ook een belangrijke rol’, vertelt melkveehouder Albert Nagelhoud. De totale bouwkosten bleven daarmee binnen het beschikbare budget.
Het melkveebedrijf telt 95 melkkoeien, 60 stuks jongvee en 60 hectare grond. De koeien worden gemolken met twee DeLaval-robots. Een selectiepoort regelt dat de koeien weidegang krijgen. Er is zo gebouwd dat de koeien desgewenst in twee groepen te melken zijn. De melkveehouder wil met autonome groei de komende jaren rustig proberen de stal vol te krijgen. Het gebouw is zo gepositioneerd dat er daarna nog mogelijkheden zijn voor uitbreiding in de lengte. ‘Hiermee kunnen we jaren vooruit’, aldus Nagelhoud.

Wij bedanken familie Nagelhoud voor het vertrouwen en wensen hen veel succes.