+31 (0)485 454 712 info@proflexbeton.com

Dit bericht is ook leesbaar in: Deutsch (Duits)

Op het melkveebedrijf van Pascal Peeters uit Dorst is onlangs de MeadowFloor Renovatie geïnstalleerd.
De reden dat de heer Peeters zijn stal reeds emissiearm heeft gemaakt, heeft te maken met de bouw van zijn nieuwe melkveestal. Door de bestaande stal emissiearm te maken heeft hij ruimte gecreëerd in zijn vergunning.

In zijn nieuwe melkveestal, die in de zomer van 2018 in gebruik is genomen, heeft hij voldoende ervaring verkregen met de MeadowFloor. De keuze voor het uitvoeren van de MeadowFloor op zijn bestaande roosters in de bestaande stal was dan ook een voor de hand liggende keuze. De monteurs van Proflex Beton, hebben in goed overleg met de veehouder deze vloer over de roosters gemonteerd. Uiteindelijk zijn de melkkoeien niet uit de stal geplaatst hoeven te worden. Dit geeft, ondanks de drukte, weinig tot geen stress voor de dieren. Voeren, automatisch melken en de dagelijkse gang van zaken moeten vooralsnog gewoon plaats kunnen vinden.
De uiteindelijke klus is in 5 dagen gerealiseerd. De vloer bestaat nu uit een rubberen toplaag en is daarmee extra comfortabel en geeft veel welzijn voor de dieren.
Rubber als loopvloer en de urine, die versneld afgevoerd wordt, in combinatie met een kelder afdichtende klep, maakt de vloer emissiearm. Deze vloer voldoet daarmee aan de strenge eisen, die de overheid oplegt.

De MeadowFloor heeft een definitieve erkenning van 6 kg Nh3 en is opgenomen op de RAV-lijst als emissie reducerende vloer voor rundvee.

Wij wensen de familie Peeters veel succes en danken hun voor het vertrouwen in de MeadowFloor van Proflex Beton.